Zien en horen:

Het landschap van Toscane

Als een toneeldecor sieren heuvels en bergen Toscane. Toscane het centrale hart van Italië waar de Renaissance haar beste resultaten behaalde. Architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en musea maar zeker ook de wijnen drukken een belangrijk stempel op het meest geliefde deel van Italië. Toscane met haar 10 Provincies Arezzo, Grossetto, livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato, Siena en de hoofdstad Firenze. Toscane is een van de agrarische gebieden van Italie. Italie is ook het land van de feesten en festivals; van het carnaval in Viareggio tot de historische Palio in Siena. Groots zijn ook de zomerse Pistoia blues en het zomerfestival in Lucca dat vakantie en cultuur laten samensmelten.

Voelen:

Pitiglian

In Toscane heerst een mediterraan klimaat met dikwijls hete, vaak droge zomers en daarentegen natte winters. De lente en de herfst zijn ook ideale perioden om te verblijven voor een vakantie in Toscane. Toscane is bijna een heel jaar aantrekkelijk om te bezoeken. In het voor,- en najaar voor een vakantie met cultureel bezoek en in de zomer voor het combineren van zon en zee.

Proeven:

Locale specialiteiten

Toscane is het gebied dat ook beroemd is om zijn heerlijke wijnen, olijfolie, paddestoelen, kaasproducten en worstspecialiteiten. Toscane is een van de belangrijke wijngebieden van Europa. Zeker de helft van de Toscaanse wijnproductie behoort tot de twee kwaliteitsmerken: DOC (Denominazione di origine controllata) en de DOCG (denominazione di origine controllata e garantita). Zondermeer een van de bekendste wijnproducenten van Toscane is Marchese Antinori, waar al 26 generaties jaar in jaar uit de awards winnen voor beste wijn.